Running checksetup.pl ends with error: DBD::mysql::st execute failed: Table 'bugs.flags' doesn't exist [for Statement "SHOW INDEX FROM flags"] at Bugzilla/DB/Mysql.pm line 984.

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Running checksetup.pl ends with error: DBD::mysql::st execute failed: Table 'bugs.flags' doesn't exist [for Statement "SHOW INDEX FROM flags"] at Bugzilla/DB/Mysql.pm line 984.

laxmi.vizmo
I'm installing bugzilla for the first time and it's NOT about migrating old bugzilla version to new version. It's a brand new bugzilla 5.0.6 version that i'm trying to setup.

I installed bugzilla, apache web server and MY SQL DB on windows machine. When i access http://localhost/bugzilla/ i get below error on webpage:

----------------------------
Software error:
The ./data/params.json file does not exist. You probably need to run checksetup.pl. at Bugzilla/Config.pm line 341.
Compilation failed in require at C:/bugzilla/index.cgi line 15.
BEGIN failed--compilation aborted at C:/bugzilla/index.cgi line 15.
------------------------------

When i run checksetup.pl fron C:\bugzilla folder , i end up with below error:

--------------------------------
DBD::mysql::st execute failed: Table 'bugs.flags' doesn't exist [for Statement "SHOW INDEX FROM flags"] at Bugzilla/DB/Mysql.pm line 984.
        Bugzilla::DB::Mysql::bz_index_info_real(Bugzilla::DB::Mysql=HASH(0x9587ff0), "flags", "flags_bidattid_idx") called at Bugzilla/DB/Mysql.pm line 411
        Bugzilla::DB::Mysql::bz_setup_database(Bugzilla::DB::Mysql=HASH(0x9587ff0)) called at C:\bugzilla\checksetup.pl line 123

---------------------------------

When i check 'bugs' DB in mysql DB, following tables got created. i DON'T SEE any 'flags' table there.

Tables created:
-----------------
attach_data
attachments
AUDIT_LOG
bug_group_map
bug)see_also
bug_severity
bug_status
bug_tag
bug_user_last_visit
bugs
bugs_activity
bugs_aliases
bugs_fulltext
bz_schema

------------------

I'm stuck in this step for almost two days. Not progressing anywhere. No much info on the above error and solution to it in previous posts.

Can someone help me how to fix this error and setup bugzilla successfully.

Thanks very much for the help.
_______________________________________________
support-bugzilla mailing list
[hidden email]
https://lists.mozilla.org/listinfo/support-bugzilla
PLEASE put [hidden email] in the To: field when you reply.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Running checksetup.pl ends with error: DBD::mysql::st execute failed: Table 'bugs.flags' doesn't exist [for Statement "SHOW INDEX FROM flags"] at Bugzilla/DB/Mysql.pm line 984.

Emmanuel Seyman-3
* [hidden email] [24/12/2019 00:36] :
>
> DBD::mysql::st execute failed: Table 'bugs.flags' doesn't exist [for Statement "SHOW INDEX FROM flags"] at Bugzilla/DB/Mysql.pm line 984.
>         Bugzilla::DB::Mysql::bz_index_info_real(Bugzilla::DB::Mysql=HASH(0x9587ff0), "flags", "flags_bidattid_idx") called at Bugzilla/DB/Mysql.pm line 411
>         Bugzilla::DB::Mysql::bz_setup_database(Bugzilla::DB::Mysql=HASH(0x9587ff0)) called at C:\bugzilla\checksetup.pl line 123

I suspect this is due to the fact that the version of MySQL you're using is
newer than what Bugzilla 5.0.6 supports.

> When i check 'bugs' DB in mysql DB, following tables got created. i DON'T SEE any 'flags' table there.

FTR, the list of tables that Bugzilla 5.0.6 creates is here:
http://schema.seyman.fr/bugzilla/schema?action=single&version=5.0.6&view=View+schema

Emmanuel
_______________________________________________
support-bugzilla mailing list
[hidden email]
https://lists.mozilla.org/listinfo/support-bugzilla
PLEASE put [hidden email] in the To: field when you reply.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Running checksetup.pl ends with error: DBD::mysql::st execute failed: Table 'bugs.flags' doesn't exist [for Statement "SHOW INDEX FROM flags"] at Bugzilla/DB/Mysql.pm line 984.

laxmi.vizmo
In reply to this post by laxmi.vizmo
Thanks for the replies. After upgrading MySQL DB from 5.5 to 5.7.8 version fixed the issue. I'm able to setup bugzilla successfully.

_______________________________________________
support-bugzilla mailing list
[hidden email]
https://lists.mozilla.org/listinfo/support-bugzilla
PLEASE put [hidden email] in the To: field when you reply.