Bugzilla on CentOS 7 - graphical reports not displaying bar/pie/ charts

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Bugzilla on CentOS 7 - graphical reports not displaying bar/pie/ charts

isaacanandj
Installed bugzilla 5.0.4 on CentOS 7.
everything is working fine including reports in table form.

when pie chart/bar/line is selected, it doesnt give any error but doesnt display any graphs.

checked all forums and issue goes back as far as 2011 and is marked as installation issues.

wondering if something broke the graphical feature and bugzilla updates is continuing with this broken feature ( just a guess -no offence intended to anyone )

It would be of great help if someone can test it out . not sure if I am missing anything .


Isaac
_______________________________________________
support-bugzilla mailing list
[hidden email]
https://lists.mozilla.org/listinfo/support-bugzilla
PLEASE put [hidden email] in the To: field when you reply.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Bugzilla on CentOS 7 - graphical reports not displaying bar/pie/ charts

Russell Almond
This works for me on RHEL 7.

I seem to recall that there are php packages (I think gd) related to
generating graphics with php. I had those installed for other reasons.
Maybe that is related.
        --Russell Almond


On 4/9/19 6:26 AM, [hidden email] wrote:

> Installed bugzilla 5.0.4 on CentOS 7.
> everything is working fine including reports in table form.
>
> when pie chart/bar/line is selected, it doesnt give any error but doesnt display any graphs.
>
> checked all forums and issue goes back as far as 2011 and is marked as installation issues.
>
> wondering if something broke the graphical feature and bugzilla updates is continuing with this broken feature ( just a guess -no offence intended to anyone )
>
> It would be of great help if someone can test it out . not sure if I am missing anything .
>
>
> Isaac
> _______________________________________________
> support-bugzilla mailing list
> [hidden email]
> https://lists.mozilla.org/listinfo/support-bugzilla
> PLEASE put [hidden email] in the To: field when you reply.
>

--
Russell Almond
Associate Professor, Measurement & Statistics
Educational Psychology and Learning Systems
1114 W. Call St.
Florida State University
Tallahassee, FL 32306
(850) 644-5203
[hidden email]
http://ralmond.net/
_______________________________________________
support-bugzilla mailing list
[hidden email]
https://lists.mozilla.org/listinfo/support-bugzilla
PLEASE put [hidden email] in the To: field when you reply.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Bugzilla on CentOS 7 - graphical reports not displaying bar/pie/ charts

isaacanandj
In reply to this post by isaacanandj
On Tuesday, April 9, 2019 at 3:56:38 PM UTC+5:30, [hidden email] wrote:

> Installed bugzilla 5.0.4 on CentOS 7.
> everything is working fine including reports in table form.
>
> when pie chart/bar/line is selected, it doesnt give any error but doesnt display any graphs.
>
> checked all forums and issue goes back as far as 2011 and is marked as installation issues.
>
> wondering if something broke the graphical feature and bugzilla updates is continuing with this broken feature ( just a guess -no offence intended to anyone )
>
> It would be of great help if someone can test it out . not sure if I am missing anything .
>
>
> Isaac


thank you guys for the quick response. my message bounced.
I tried pointing the dot and font directories.No luck
will continue to search in the groups related to any install errors.

testserver.pl results:
TEST-OK Webserver is running under group id in $webservergroup.
TEST-OK Got padlock picture.
TEST-OK Webserver is executing CGIs via mod_cgi.
TEST-OK Webserver is preventing fetch of http://<Ip addreess>/bugzilla/localconfig.
TEST-OK GD version 2.49, libgd version 2.0.34; Major versions match.
TEST-OK GD library generated a good PNG image.
TEST-OK Chart library generated a good PNG image.
TEST-OK Template::Plugin::GD is installed.


_______________________________________________
support-bugzilla mailing list
[hidden email]
https://lists.mozilla.org/listinfo/support-bugzilla
PLEASE put [hidden email] in the To: field when you reply.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Bugzilla on CentOS 7 - graphical reports not displaying bar/pie/ charts

isaacanandj
In reply to this post by isaacanandj
On Tuesday, April 9, 2019 at 3:56:38 PM UTC+5:30, [hidden email] wrote:

> Installed bugzilla 5.0.4 on CentOS 7.
> everything is working fine including reports in table form.
>
> when pie chart/bar/line is selected, it doesnt give any error but doesnt display any graphs.
>
> checked all forums and issue goes back as far as 2011 and is marked as installation issues.
>
> wondering if something broke the graphical feature and bugzilla updates is continuing with this broken feature ( just a guess -no offence intended to anyone )
>
> It would be of great help if someone can test it out . not sure if I am missing anything .
>
>
> Isaac

thanks to everyone for their support . I tried few things . one thing i noticed when using the web browser (developer mode/console) is that I got 403 forbidden error. I searched the group for the 403 forbidden error  and one user posted to check the configuration settings-required settings
URL urlbase
The URL that is the common initial leading part of all Bugzilla URLs.
not sure why we need to explictly mention the URL Base
since its not in DNS , i added my http://<ipaddress>/bugzilla which is my URL to access bugzilla.

Isaac
_______________________________________________
support-bugzilla mailing list
[hidden email]
https://lists.mozilla.org/listinfo/support-bugzilla
PLEASE put [hidden email] in the To: field when you reply.